Noorderligt NU Show / 25 jaar na sluiting

Sluiting Noorderligt & Opening 013

Zaterdag 11 november 2023 is de allerlaatste Noorderligt Nu avond in Paradox.

Noorderligt NU Show Komend najaar is het 25 jaar geleden dat Motörhead de laatste noten op het roemruchte Tilburgse Noorderligt podium speelde. Van begin 1984 tot najaar 1998 kwamen talloze artiesten naar Tilburg voor concerten in het sfeervolle Noorderligt. Een mooi overzicht vind je op www.noorderligt-nu.nl Op 13 november 1998 ging de Noorderligt organisatie verder als Poppodium 013 in samenwerking met de Bat Cave en de MuziekKantenWinkel.

Grammylou

In 2012 werd Grammylou opgericht door - 013 naamgever - Monica Knaapen en Ralph Schraven. Hun gezamenlijke voorliefde voor Rootsrock en Americana bracht hen samen in Grammylou. De band neemt je mee op een roadtrip door het soms dorre, dan weer vruchtbare amerikaanse landschap. De bandnaam is een eerbetoon aan hun vroegste inspiratiebronnen Gram Parsons en Emmylou Harris. Vergezeld door bassist Luc, hammondspeler Frankie Vee en drummer Hans, brengt Grammylou muziek die diep geworteld is in de rijke muzikale tradities van het Amerikaanse zuiden, waar de rock zich kruist met country, met verhalen over gebroken harten, de zoektocht naar ware liefde, veel drank en hier en daar een moord. Geïnspireerd door het geluid van de late sixties, vroege seventies, doet de sound soms denken aan de Stones in hun Sticky Fingers-periode, Steve Earle, of Robert Plant en Allison Krauss. In 2018 bracht Grammylou haar eerste EP uit. In het najaar van 2023 staan de releases gepland van EP2 en een Gram Parsons tribute album.

Doc’s Lobby

Dat een stevige rockshow niet hoeft te bestaan uit een veelkoppig monster bewijst Doc’s Lobby. De basis voor de shows van dit tweetal is gelegd in de wachtruimte van een voormalig huisartsenpraktijk. De ‘Doctor’s Lobby’ is niet langer een plek voor slechts pijn en verderf. Een gitaar over meerdere amps, rauwe zanglijnen, strakke drums en de nooit ontbrekende anatomiepop voorzien in een vuige, melodieuze rockshow. De riffs zullen blijven sudderen in de gehoorgangen. Met een uitverkochte liveshow in Mezz Breda en volgepakte shows in Cul de Sac en de Hall of Fame in Tilburg, hebben Wouter Staats en Fas de Koning bewezen live een zinderende performance neer te zetten. Inspiratie door andere duo’s als Royal Blood en The White Stripes zal dan ook niet onopgemerkt blijven.

Posters, tickets & foto's!

We gaan ons archief opruimen en wat is er dan mooier om het terug te geven aan jullie?
We hebben een flinke hoeveelheid posters, kaartjes en foto’s die we tijdens deze avond beschikbaar stellen aan de bezoekers.
Dat doen we heel modern met het “pay what you want” principe: de opbrengst komt ten goede van Het Pophuis.

 

NOORDERLIGT NU SHOW
Paradox Tilburg
zaterdag 11 november 2023
Zaal open: 19.30 uur
Enree: € 8,50
Kaartjes zijn via de website van Paradox verkrijgbaar:
ParadoxTilburg.nl/programma/25-jaar-noorderligt-dicht-noorderligt-nu