The Red Devils (16 November 1993)

Geplaatst: 16 oktober 2010 door Niek Emmen

Ik werk nog maar net een paar weken bij het Noorderligt als The Red Devils komen. Ik had al eerder met mijn toenmalige huisgenoten uit de Hoefstraat afgesproken om er heen te gaan.
M'n bovenbuurman draait al weken lang het enige album van The Red Devils: King King: dat belooft heel wat!

Op de bewuste avond eten we - zoals toen gebruikelijk was - gezamenlijk in de fraaie grote keuken en maken we plannen voor de avond. "Niek, vanavond is het blues, en bij blues hoort whiskey" wordt me verteld. Ik moet me dus opmaken voor een avondje whiskey drinken, en whiskey had ik nooit eerder op!

Na het eten drinken we nog een paar pintjes om uiteindelijk richting Noorderligt te wandelen: we zijn met een man of zes. Ik ben de Benjamin in het gezelschap: mijn huisgenoten zijn allemaal en paar jaar ouder en werken zelfs al.
Bij binnenkomst wordt nog maar even gemeld dat er echt alleen whiskey gedronken wordt deze avond. Het eerste rondje wordt uitgedeeld en we lopen naar beneden om lekker dicht op het podium te staan.

Het concert begint: Lester Butler trekt meteen alle registers open: wat een geweldige zompige blues-sound zet die man neer! Naast de nummers van King King die me al aardig bekend voorkomen worden nog tal van blues-klassiekers gespeeld. Het concert raast werkelijk aan me voorbij en m'n huisgenoten zorgen er voor dat het glas gevuld blijft. Lekker spul dat whiskey!

Na het concert borrelen we thuis nog even na, iemand haalt een fles Glenfiddich tevoorschijn: "Dít moet je eens proeven!".
De dag later koop ik de cd van The Red Devils en een goede fles whiskey: een geweldige combinatie!

Geplaatst: 16 oktober 2010 door Niek Emmen

Ook bijdragen aan het archief? Neem contact op met de redactie!